De foto en zijn verhaal (14)

Gebroeders Van de Kerkhof60PlusSlechts weinigen zullen de gebroeders Van de Kerkhof niet kennen als speler. Iconen van PSV en meervoudige basisklanten bij Oranje. Het beeld staat dus al op de netvliezen gebrand en de vraag is daardoor bezoedeld. Maar toch, stel dat je de tweeling inderdaad nooit hebt zien spelen en je bekijkt de foto. Wat voor types waren Willy (rechts) en René (links) dan?

Precies, exact zoals deze vereeuwiging aangeeft. Willy de keurige, dienende teamplayer. René de meer flamboyante aanvaller, de tikkeltje rebelse individualist. Terwijl Willy de deelnemers aan het project Old Stars van het Nationaal Ouderenfonds – voetbal voor 60-plussers – in een krijtstreeppak inclusief das serieus toespreekt, kijkt z’n broer het tafereel op De Herdgang met de handen losjes in de zakken van zijn jeans grijnzend aan. ‘Laat dat lullen maar aan onze Wil over, maar ik was de betere  voetballer…’ Ook deze vos verloor dan weliswaar zijn haren, maar niet zijn streken.

PS: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de komende ronde van OldStars die in februari 2014 start. Dit kan via www.Ouderenfonds.nl/OldStars

Be Sociable, Share!