De foto en zijn verhaal (10)

foto bron NOS

foto bron NOS

De manier waarop Jeremain Lens de eveneens zichtbaar boze Jetro Willems voor de deur van de PSV-kleedkamer sommeerde naar binnen te gaan, wekte de suggestie dat ‘hij’ beledigende dingen had gezegd. Nu naar buiten is gebracht dat dit blijkbaar het issue niet was, blijft die ene vraag hangen. Waarom? Waarom zocht Lens, bewust van de zoemende lenzen achter zich, de confrontatie met Joris Mathijsen?

Was het vanwege dat mini-bodycheckje, diep in de tweede helft? Nee. Zo Calimero-achtig is PSV toch niet geworden? Maar wat dan wel? De druk van het grote moeten en weer niet geslaagd? Ook niet, toch? Daar is geheid frustratie over, maar op deze puberale wijze afreageren… Of is Lens slimmer dan alles en iedereen bij elkaar? En zocht hij iets, puur om de aandacht af te leiden? Van de shit die over de coach en zijn wisselbeleid en het falen van PSV zou neerdalen? Hetgeen nu daadwerkelijk in aanzienlijk mindere mate heeft plaatsgevonden.

Aanklager

Niets ten nadele van de intelligentie en/of het empathisch vermogen van Lens, maar ook die mogelijkheid lijkt niet aannemelijk. Niets menselijks is ook voetballers immers vreemd en dus denken zij op de eerste plaats vooral aan hun eigen hachie. Een dag na het incident heeft Lens inmiddels publiekelijk zijn excuus aangeboden en de boete van PSV geaccepteerd. De aanklager van de KNVB  gaat zich overigens nog over het voorval buigen. Gaat Lens in reactie daarop dan wel vertellen wat er werkelijk aan de hand was?

Be Sociable, Share!